Οι εφετινοί νικητές των Rolex Awards for Enterprise


Τo Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα Rolex Awards for Enterprise,με περισσότερο από 40 χρόνια ιστορίας σε συνδυασμό με τη νέα καμπάνια Perpetual Planet εκφράζουν την αφοσίωση της Rolex,  στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην  διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Στις 14 Ιουνίου 2019, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Tέχνης  Smithsonian της Ουάσιγκτον, η Rolex ανακοίνωσε τα ονόματα των 5 νικητών  του θεσμού Rolex Awards for Enterprise για το 2019.Οι νικητές  θα λάβουν οικονομική βοήθεια  και υποστήριξη από τη Rolex για την υλοποίηση των μελετών τους που θα βελτιώσουν τη ζωή του πλανήτη μας.

Ο θεσμός Rolex Awards for Enterprise  θεσπίστηκε το 1976, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την δημιουργία του θρυλικού Rolex Oyster. Σκοπό έχει να υποστηρίζει το πρωτοποριακό πνεύμα ανδρών και γυναικών που με την υλοποίηση των μελετών και ιδεών τους θα ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα κάνουν τον κόσμο που ζούμε καλύτερο. 

Τα Rolex Awards είναι ένας από τους πυλώνες της νέας καμπάνιας Perpetual Planet, ένας φόρος τιμής στο όραμα και τις αξίες του ιδρυτή της Rolex,Hans Wilsdorf.

Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκαν οι 10 φιναλίστ. Aπό αυτούς η κριτική επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη και την online ψηφοφορία του κοινού, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος, κατέληξε στους πέντε νικητές, τρείς άνδρες και δύο γυναίκες των φετινών βραβείων.

JOAO CAMPOS– SILVA 36, ΕΤΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Οικολόγος που ασχολείται με την διάσωση του γιγάντιου αραπαίμα, του μεγαλύτερου ψαριού των γλυκών νερών στον κόσμο, συνεργαζόμενος στενά με τους αλιείς και τις τοπικές κοινωνίες που η επιβίωσή τους είναι συνδεδεμένη με την διάσωσή του.

ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE

GREGOIRE COURTINE 44 ΕΤΩΝ, ΓΑΛΛΙΑ

Οι εφετινοί νικητές των Rolex Awards for Enterprise

Επιστήμονας που εργάζεται στην Ελβετία και  αναπτύσσει μια επαναστατική μέθοδο που θα βοηθήσει τα άτομα με παράλυση να περπατήσουν ξανά.

ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE

BRIAN GITTA 26 ΕΤΩΝ, ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Οι εφετινοί νικητές των Rolex Awards for Enterprise

Δημιούργησε μια χαμηλού κόστος κινητή συσκευή  που διαγιγνώσκει αμέσως αν ο ασθενής έχει προσβληθεί από ελονοσία, την μάστιγα της Αφρικής.

ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE

KRITHI KARANTH 40, ΕΤΩΝ ΙΝΔΙΑ

Οι εφετινοί νικητές των Rolex Awards for Enterprise

Επιστήμονας οικολόγος που προσπαθεί να μειώσει τις τριβές που υπάρχουν μεταξύ της άγριας ζωής και των ανθρώπων που ζουν κοντά στα Εθνικά Πάρκα της Ινδίας, μειώνοντας τους κινδύνους για τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και τα ζώα που εκτρέφουν.

ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE

MIRANDA WANG 25 ΕΤΩΝ, ΚΑΝΑΔΑΣ

Οι εφετινοί νικητές των Rolex Awards for Enterprise

Μοριακή βιολόγος με έδρα στην Καλιφόρνια που ηγείται μιας επαναστατικής διαδικασίας για την μετατροπή μη ανακυκλώσιμων πλαστικών σε πολύτιμα χημικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία κατασκευής καταναλωτικών προϊόντων, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE

naftemporiki.gr

Source link

Ρούλα Βασιλείου

Διαβάστε πράσινα άρθρα στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για το κύμα καύσωνα;

Δε Ιούλ 8 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/i-efetini-nikites-ton-rolex-awards-for-enterprise/"></div>Σε μια πρώτη ανάγνωση η συνάρτηση των υψηλών θερμοκρασιών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη φαίνεται λογική: το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη και αυτή στα κύματα καύσωνα που βιώνει τις τελευταίες μέρες και η Ευρώπη. Η εξίσωση όμως δεν είναι εν τέλει τόσο απλοϊκή, όπως εξηγούν ειδικοί. Το να αποδίδεις συγκεκριμένα φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή είναι αρκετά δύσκολο και σύνθετο, επισημαίνει ο μετεωρολόγος Μόγιμπ Λατίφ από το Κέντρο Ωκεανολογίας του Χέλμχολτς. Δεν […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/i-efetini-nikites-ton-rolex-awards-for-enterprise/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->
Ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για το κύμα καύσωνα;