«Όχι» σε diesel λεωφορεία στη φιλική προς το περιβάλλον πόλη


«Η γεμάτη κομματική εμπάθεια και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς ανακοίνωση του πρώην υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, δε θα τον απαλλάξει από τις  ευθύνες του,  όσον αφορά  τις από κοινού μεθοδεύσεις με την προηγούμενη και κομματικά “ομόσταβλη”  του διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό να προχωρήσουν σε διαδικασία προμήθειας λεωφορείων με τεχνολογία diesel, για τις ανάγκες των μετακινήσεων των πολιτών του Λεκανοπεδίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. 

«Ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΑΣΑ δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει μια περιβαλλοντικά επιβλαβή προμήθεια, η οποία ευτυχώς αποφεύχθηκε, εξαιτίας της ανικανότητας της πρώην διοίκησης του οργανισμού να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες. Αλλά και ως υπουργός μεταφορών δεν έκανε τίποτε για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου δικτύου του Μετρό, η επέκταση του Τραμ, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των λεωφορείων», συμπληρώνει. 

«Σε μια “πράσινη” και φιλική στο περιβάλλον Αττική, δεν έχουν θέση τα diesel λεωφορεία του κ. Σπίρτζη . Ούτε ο τοξικός πολιτικός του λόγος», υπογραμμίζει. 

«Στην “πράσινη” Αττική που οραματιζόμαστε θέση έχει το Μετρό και το Τραμ με τις επεκτάσεις τους, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οι “καθαρές” μορφές ενέργειας, η ανακύκλωση. Και πάνω από όλα, η επίτευξη συναινέσεων και συνεργασιών, που θα διασφαλίσουν στους πολίτες της Αττικής καλύτερη ποιότητα ζωής», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. .   

Source link

Ρούλα Βασιλείου

Διαβάστε πράσινα άρθρα στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Επιστολές σε 30 κατασκευαστικές εταιρείες – Ξεκινά νέο έλεγχο

Δε Φεβ 15 , 2021
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/ochi-se-diesel-leoforia-sti-filiki-pros-to-perivallon-poli/"></div>Επιτροπή Ανταγωνισμού: Επιστολές σε 30 κατασκευαστικές εταιρείες – Ξεκινά νέο έλεγχο Source link<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/ochi-se-diesel-leoforia-sti-filiki-pros-to-perivallon-poli/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Επιστολές σε 30 κατασκευαστικές εταιρείες – Ξεκινά νέο έλεγχο