Πολικές και καφέ αρκούδες φτιάχνουν ανθεκτικό νέο είδος


Οι κλιματικές αλλαγές φέρνουν κοντά τα δύο είδη αρκούδων που όπως φαίνεται ζευγαρώνουν δημιουργώντας ένα υβρίδιο, ένα νέο είδος που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ανθεκτικό στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπισθεί στην Βόρειο Αμερική κάποιες αρκούδες με ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Ερευνητές με επικεφαλής την Λαρίσα Ντε Σάντις καθηγήτρια Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις ΗΠΑ με  δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Global Change Biology» αναφέρουν ότι αυτές οι αρκούδες είναι απόγονοι πολικών αρκούδων και καφέ αρκούδων γκρίζλι.

ANIMALOGIC

Οι πολικές αρκούδες βασίζονται στους θαλάσσιους πάγους για την διατροφή τους. Η απώλεια των θαλάσσιων πάγων εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις πολικές αρκούδες οι οποίες αναζητούν νέους τρόπους για να τραφούν. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους συμπεριφορές των πολικών αρκούδων που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Εγκαταλείπουν τις περιοχές που ζουν στην Αρκτική και κατεβαίνουν νοτιότερα σε ηπειρωτικά εδάφη της Αλάσκας αναζητώντας τροφή. Ανάλογα προβλήματα με τις κλιματικές αλλαγές αντιμετωπίζουν και οι καφέ αρκούδες γκρίζλι που ζουν στην Βόρειο Αμερική. Οι γκρίζλι έχουν αρχίσει να κινούνται βορειότερα από τις περιοχές που ζούσαν μέχρι σήμερα.

Τα δύο είδη συναντιούνται και ζευγαρώνουν δημιουργώντας ένα νέο είδος που έχει τρίχωμα λευκό με καφέ «πινελιές» ενώ η μύτη αυτών των αρκούδων είναι μια σύνθεση των δύο ειδών. Η πρώτη φορά που εντοπίσθηκε μια τέτοια αρκούδα ήταν το 2006 και κάποιες εξ αυτών έχουν διασχίσει την Αλάσκα και τον Καναδά και έχουν φτάσει μέχρι την βορειοδυτική πολιτεία του Αϊντάχο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το νέο είδος θα είναι πιο ανθεκτικό στις κλιματικές αλλαγές και θα μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτές.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Ρούλα Βασιλείου

Διαβάστε πράσινα άρθρα στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα στην ΕΕ

Τρ Μάιος 11 , 2021
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/polikes-ke-kafe-arkoudes-ftiachnoun-anthektiko-neo-idos/"></div>«Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, σε διαδικτυακή εκδήλωση για το «Πράσινο Υδρογόνο», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και την πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Source link<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/polikes-ke-kafe-arkoudes-ftiachnoun-anthektiko-neo-idos/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->