Τι είναι το Search Engine Optimization (SEO)

ads

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μια σειρά από πρακτικές και τεχνικές που εφαρμόζονται, με στόχο ένα website να εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις σε σχετικές με το αντικείμενό του αναζητήσεις στα κύρια (οργανικά) αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κλπ.)

Όταν ένας χρήστης του internet πραγματοποιεί μια αναζήτηση, συνήθως εμφανίζονται χιλιάδες ή και εκατομμύρια αποτελέσματα. Εμπεριστατωμένες έρευνες αποδεικνύουν ότι ο χρήστης συνήθως θα ψάξει μέσα στα πρώτα 10-30 αποτελέσματα και αν δεν βρει αυτό που ψάχνει θα πραγματοποιήσει νέα αναζήτηση με άλλους όρους (keywords).

Η Εμφάνιση ιστοσελίδων από το website μιας εταιρείας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για όρους και λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το αντικείμενο της, είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε συνδυασμό με τη μέθοδο Pay Per Click (AdWords) συντελεί σημαντικά στην αύξηση των επισκεπτών στο website και για την απόκτηση νέων πελατών.

 

Τα οφέλη του Search Engine Optimization (SEO) είναι ποικίλα για μια επιχείρηση. Τα σημαντικότερα οφέλη του SEO είναι τα ακόλουθα:

  • Σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο website από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης χωρίς κόστος ανά click και δυνατότητα για αύξηση των πωλήσεων μέσω απόκτησης νέων πελατών
  • Στόχευση της εμφάνισης του website στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των μηχανών αναζήτησης με όρους σχετικούς με το αντικείμενό του
  • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας του website και κατ’ επέκταση της εταιρείας στους χρήστες του Internet (brand-awareness)
  • Μετρήσιμα Αποτελέσματα καθότι με εξειδικευμένα εργαλεία (Google Analytics) είναι δυνατό να μετρηθεί απολύτως η απόδοση του Search Engine Optimization (SEO). Tα εργαλεία αυτά με μια απλή εκπαίδευση από εμάς, μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας και να βγάζει διαρκώς σημαντικά συμπεράσματα τόσο για την πραγματική απόδοση του Search Engine Optimization όσο και για την παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο γενικότερα

 Tο Search Engine Optimization (SEO) είναι μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Απαιτεί ενδελεχή έρευνα, συστηματική δουλειά και διαρκή προσπάθεια για να επιτευχθεί και να συντηρηθεί.

Οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν διαρκώς τον τρόπο που αποφασίζουν για την κατάταξη των website στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, αλλάζει όπως λέγεται διαρκώς ο σχετικός αλγόριθμος. Κατ’ επέκταση απαιτούνται ειδικές γνώσεις, διαρκής ενημέρωση και επιμονή για επιτευχθούν τα σωστά αποτελέσματα.

Στη NetProspect προσπαθούμε με κάθε θεμιτό τρόπο να επιτυγχάνουμε τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα και μένουμε πιστοί στην αντίληψή μας ότι η Αμοιβή μας πρέπει να είναι συνάρτηση του επιπέδου επίτευξης στόχων (Performance based Marketing).

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • Συγκέντρωση Πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του πελάτη
   • Προϊόντα – Υπηρεσίες που διαθέτει και επιθυμεί να προωθήσει
   • Κοινό που απευθύνεται
  • Μελέτη Αγοράς – Ανταγωνισμού
   • Ανάλυση των website και γενικότερα της παρουσίας των Ανταγωνιστών που δραστηριοποιούνται σε SEO (Competition Analysis)
   • Ανάλυση πρακτικών SEO των Ανταγωνιστών (Competition Analysis – Practices)
   • Εκτίμηση δυσκολίας επίτευξης στόχων
  • WebSite Optimization & Content Analysis (On-Site Optimization)
   • Πραγματοποιούμε σε συνεργασία με τον πελάτη, σειρά βελτιώσεων όσον αφορά το περιεχόμενο του website ώστε ο χρήστης να περιηγείται και να βρίσκει αυτό που θέλει
   • Πραγματοποιούμε σειρά τεχνικών βελτιώσεων, ώστε το site να διαβάζεται καλύτερα και ταχύτερα από τις μηχανές αναζήτησης
  • Ανάπτυξη εξωτερικών συνδέσμων προς το website (External link-building ή backlinks)
   • Καταχώρηση σε μηχανές αναζήτησης και on-line καταλόγους
   • Καταχώρηση σε άλλα δημοφιλή και σχετικά με το αντικείμενο της εταιρείας website στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Αναφορά πορείας Search Engine Optimization (SEO – Reporting)
   • Τακτική δημιουργία αναφορών απόδοσης προς τον πελάτη (Reporting)

Online Marketing και SEO

Η επιτυχία μιας σύγχρονης εταιρείας είναι πλέον στενά συνδεδεμένη με την συνολική παρουσία της στο Διαδίκτυο. Δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, με άμεσο, μετρήσιμο και αποδοτικό τρόπο.

Το Internet όμως είναι ένας αχανής τόπος και ένα website χωρίς την κατάλληλη προβολή είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει την επιθυμητή επισκεψιμότητα και να βρεθεί από τους πιθανούς πελάτες. Συνεπώς δεν αρκεί απλά η κατασκευή ενός website αλλά και η σωστή προώθησή του προκειμένου να γίνει γνωστό.

Στην εταιρεία μας, βασική μας επιδίωξη είναι να κάνουμε την εταιρεία σας γνωστή στο επιθυμητό κοινό και στους πιθανούς σας πελάτες. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι απαραίτητη η επιλογή του κατάλληλου συνδυασμού προωθητικών ενεργειών. Ανάλογα με την περίπτωση, εφαρμόζουμε μια σειρά από δοκιμασμένες προωθητικές ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω.

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση & σημαντική εμπειρία στο Online Marketing, στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Προσπαθούμε με ζήλο να Αξιοποιήσουμε αυτές τις ικανότητές μας για να έχετε μια Αποδοτική Διαδικτυακή Παρουσία.

Πιστεύουμε ότι η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές τις ιδιαίτερες ανάγκες και κατ’ επέκταση οι λύσεις που προσφέρουμε είναι ειδικά σχεδιασμένες για την δική σας επιχείρηση (tailor made solutions). Σχεδιάζουμε τη Διαδικτυακή σας παρουσία με τέτοιο τρόπο ώστε να στοχεύουμε στα επιθυμητά για εσάς αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα για το SEO:

 

 

Ρούλα Βασιλείου

Διαβάστε πράσινα άρθρα στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Έγκλημα στα Μέγαρα - Σύζυγος κατηγορούμενου: Γινόταν συχνά βίαιος, απειλούσε ότι θα με χτυπήσει, έπαιρνε και χάπια

Δε Νοέ 4 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/ti-ine-to-search-engine-optimization-seo/"></div>Τον υψηλό βαθμό της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο δράστης της τραγωδίας στα Μέγαρα, καταδεικνύουν τα λόγια της συζύγου του. «Λίγο μετά τον γάμο μας είδα τον άντρα μου να αλλάζει και διαπίστωσα ότι έπαιρνε κάποια φάρμακα, τα οποία συνήθως δίνονται σε άτομα που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα», τονίζει, ενώ πριν από λίγες ημέρες και φίλος της οικογένειας του κατηγορούμενου δήλωσε ότι ο άντρας φαινόταν να πάσχει από μανιοκατάθλιψη. «Μου έδειξε ένα […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/ti-ine-to-search-engine-optimization-seo/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->
Έγκλημα στα Μέγαρα - Σύζυγος κατηγορούμενου: Γινόταν συχνά βίαιος, απειλούσε ότι θα με χτυπήσει, έπαιρνε και χάπια

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ