Yπέρ της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και οι μεγάλες επιχειρήσεις


Υπέρ της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας τάχθηκαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στηρίζοντας τα σχέδια των Βρυξελλών για μια Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη, εν όψει και της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών εντός της εβδομάδας.

«Η Ευρώπη διαθέτει την τεχνολογία και την πολιτική βούληση να ηγηθεί της μετάβασης προς ένα κλιματικά ουδέτερο, βιώσιμο μέλλον», ανέφερε σε έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα για τη Βιομηχανία(ΕRT). «Τα παγκόσμια περιβαλλοντικά και μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη είναι εμφανή, ενώ το κόστος του να παραμείνουμε αδρανείς είναι δυσβάσταχτο», υπογραμμίζει η ERT, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως ο Ζαν-Πολ Αγκόντης L’Oreal, ο Τζο Κέζερ της Siemens και ο Χέλγκε Λουντ της BP, μεταξύ άλλων.

Η Ε.Ε. συζητά αυτή την εβδομάδα τα σχέδια για μηδενισμό των εκπομπών ρύπων που προκαλούν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου έως τα μέσα αυτού του αιώνα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δεσμευθούν επισήμως για τους συγκεκριμένους στόχους στη σύνοδο κορυφής αυτή την Πέμπτη. Την Τετάρτη, έχει προγραμματισθεί έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα παρουσιασθεί ένας οδικός χάρτης για τα ρυθμιστικά και νομοθετικά βήματα προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. 

Πρόκειται για την πρώτη συζήτηση επί του θέματος και θα γίνει παρουσία της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, και του αρμόδιου εκτελεστικού αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος και θα εστιάσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής -και σ’ άλλους στόχους- για την προστασία του περιβάλλοντος σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η ρύπανση, η αγροτική παραγωγή, η κυκλική οικονομία και η βιοποικιλότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει και χρονοδιάγραμμα για τις επερχόμενες προτάσεις της.

naftemporiki.gr

Source link

Ρούλα Βασιλείου

Διαβάστε πράσινα άρθρα στο blog μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Μύθος ή αλήθεια ότι επηρεάζει το βάρος του παιδιού

Τρ Δεκ 10 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/yper-tis-evropaikis-prasinis-symfonias-ke-i-megales-epichirisis/"></div> Η μέθοδος δια της οποία έχει γεννηθεί κάποιος τελικά δεν παίζει ρόλο στον αν κινδυνεύει να από παχυσαρκία ή όχι, σύμφωνα με μεγάλη σουηδική μελέτη Οι γυναίκες που γεννούν δια καισαρικής τομής δεν κινδυνεύουν περισσότερο από εκείνες που γεννούν φυσιολογικά να αποκτήσουν παιδιά που θα εξελιχθούν σε παχύσαρκα, σύμφωνα με νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο PLOS Medicine. Ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη καταρρίπτει προηγούμενες μελέτες που ήθελαν την καισαρική τομή να […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on get_the_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on get_the_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://agroschannel.com/yper-tis-evropaikis-prasinis-symfonias-ke-i-megales-epichirisis/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on get_the_excerpt -->
Μύθος ή αλήθεια ότι επηρεάζει το βάρος του παιδιού